De families die gesteund worden door het project

3 Khushi 2 sanju en nikita 2 Harsh 1 sanju mamata nikita 1 Harsh Khushi AbhaA. Harsh en Khushi Kerketta, kinderen van weduwe Abha Kerketta.
• De jongen Harsh, 14 jaar oud, studeert in 8th Standard (= 2de middelbaar) in Seventh Day Adventist English Medium School (een goede bekende school van Ranchi). Hij is een middelmatige student, heeft talent, maar omwille van de familie situatie, verantwoordelijkheid en steun voor moeder, vind hij het moeilijk om volledig zijn aandacht te geven aan de studies.
• Het meisje Khushi, 8 jaar oud, (wat betekent ‘gelukkig’) is een spontaan gelukkig kind. Verloor haar vader zes jaar geleden wanneer ze twee jaar oud was. Ze zit in het tweede studiejaar in de zeer goede Loreto English Medium School in Ranchi. Studeert goed.
• Moeder Abha is weduwe, 38 jaar oud. Het was een heel hechte familie die door hard werk van vader naar boven kwam, en zelfs een huis aan het bouwen was. Het was een gelukt love-marriage wat niet niet gebruikelijk is. Door de fout van de kliniek is hij plots gestorven: ze gaven medicamenten voor malaria die ‘vergif’was voor de maagzweer die hij eigenlijk had, en zo is hij plots gestorven aan maag-bloeding. Ik hielp hen om hun huis af te maken en zo wat inkomen te hebben van de rente: zij betrekken een onafgewerkt deel van het huis. Ze hadden hun kinderen laten studeren in twee goede en niet goedkope scholen. Moesten ze veranderen naar goedkopere scholen. Het werd niet gedaan, maar zonder steun geraken ze er zeker niet. Ik (Aurel Brys) ben er vriend aan huis, of beter ‘grootvader’ zoals de kinderen mij noemen en ook vader figuur voor hen.
• Jaarlijks voor klas en andere fees en bus-transport komt op 25.000 Rs = 300 Euro per jaar per student. Is dus voor beide studenten samen 50.000 : 76 = 600 Euro

B. Sanju en Nikita Bara, kinderen van weduwe Mamta Bara.
• De jongen Sanju, 14 jaar oud, in Standard 8 (2de middelbaar) van de Hindi Medium St John’s High School in Ranchi.Is een middelmatige student, maar heeft ook de verantwoordelijkheid na de plotse dood van zijn vader en moet ook helpen in het winkeltje van zijn moeder. Goeie jongen.
• Het meisje Nikita, 13 jaar oud, is ook in Standard 8 (2de middelbaar) in de Holy Cross Hindi Medium Middelbare School (High School). Is heel stil, mist haar vader, en is middelmatige student.
• Moeder Mamta, ook eind dertig, is weduwe sinds de plotse dood 4 jaar geleden aan hartaanval van haar man die werkte in de Katholieke Drukkerij. Nu moet ze het zien te doen met een klein winkelke (een tafel met een plastieken afdak!) op straat vlak voor de kathedraal, of reizend met pak en zak hier en daar. Ze heeft ook een hartkwaal waardoor inspanning moeilijk is. En toch blijft ze met een lachend gezicht je begroeten: geloof en inzet voor haar kinderen.
• Jaarlijks voor klas en andere fees komt op 10.000 Rs = 125 Euro per jaar per student. Is dus voor beide studenten samen 250 Euro.

C. Anush Kindo, zoon van Viktor Kindo. Omdat deze bijdrage anoniem is weet ik eigenlijk minder van deze familie. Het is de Headmaster Father Vijay Minj die me vroeg of ik deze student kon steunen.
• Anush is in the vierde studiejaar in St John’s High School. Hij is zeer verstandig en komt altijd eerste van zijn klas. Is ook aangenaam en leider, zo heeft men mij verteld.
• Zijn vader Anush is een ex-candidaat Jezuiet en is nu private teacher wat als salaries niet vet is. Hij zou er geraken zonder de extra hulp, maar het zou echt krabben zijn. Om die druk op vader en zoon menselijk te maken is er deze hulp.
• Jaarlijks voor klas en andere fees komt op 12.500 Rs = 150 Euro per jaar per student

Deze kinderen worden dus gesteund door het project HKO-India, komende jaren, ook dit jaar zullen er nog acties volgen opdat wij dit project tot een goed einde (hun diploma) kunnen brengen. Verdere info volgt daaromtrent nog. Groetjes Nicolas Geerardyn

4 gedachtes over “De families die gesteund worden door het project

  1. Fantastisch om te vernemen hoeveel jonge mensen je met een relatief bedrag kan helpen ! Alle lof voor het initiatief. Het is goed om regelmatig een update te krijgen !

Plaats een reactie